kaki stalk :)

Saturday, April 11, 2009

kenapa org tak suka dgn bdk law???

semalam, hari yang mengkecohkan kolej keris mas,
saat tak boleh dilupakan apabila sepatutnya menjadi
hari pengurusannya yang sistematik tetapi sebaliknya
yang terjadi.

Dalam kekecohan dan explorace tidak terancang, sementara
menunggu giliran untuk 'chop' bilik yang ke 409...
sempatlah berbual dengan some girls..

bila ak cakap yang ak budak law,
'mereka' pun dah pandang pelik..
ak tak faham kenape perlu wujud pandangan itu..
kata 'mereka' lagi...
budak law ini banyakkannya 'acting lebih'
kalau nak argue pasal apa2 hal pun, mesti nak menang jugak,
bukan itu sahaja, budak 'law' ni pandang rendah kat bdk2 course lain..
bdk 'law' ni sangatlah 'as-sabiyah' tak bergaul dengan org lain pun..
serta yang lain2..

panasnya hati!!!
utk semua org yang tak faham ...
bukan semua bdk law mcm tu..
ak bukan jenis macam tu..
suka hati jer nak label kita org ni dgn apa2 gelaran...
kita org bukanlah 'as-sabiyah'
kita org bley je mingle dgn sape2 pun...
we are together bcoz we are so closed!!!

ak rsalah kan..
klu mana2 bdk law g mana2 pun..
pandangan ini tetap berubah..
dah hampir setahun..
tapi persepsi orang tak pernah berubah..

apa nak jadi dgn manusia2 yang melabelkan org sesuka hati????

make friendship wif us before u can judge us!!!!

5 comments:

Faiz.Zahadi said...

huish....berair bini mata baca citer ko...perkara begini sentiasa berlaku...

entah bila masa kita pakai semangat assabiah...aku tau...mesti bdak2 fpi cakap ni...

alah fpi tu lagi...assabiah lagi kut...mereka dengan sesama mereka jer...

memang la kita tak bergaul...fakulti atas bukit...abes tu nak bergaul kang kita cakap pasal habeas corpus, stare decisis, bona fide, in personam...kang ternganga-nganga dia orang...

pastu mula la...nak cakap kita tunjuk pandai...

pastu kalau malas nak layan, buat muka kata kita sombong...

dia org tu b#### sombong..

esok terhegeh-hegeh gak cari lawyer nak mintak cerai, nak beli rumah, minta t/tgan...

tapi...ngutuk lawyer macam dia tu baek sangat...seolah-olah mereka itu dipandang tinggi oleh Allah SWT...

sory agak emosional...tapi lantak la...

teruskan idup...da dapat ke bilik 409.

violet89 said...

ak sokong ko faiz!!!
de org tak fham kite..
klu kite ckp sal law kn..
mulalah ter nganga2
huhu

no giliran ke 409..
bukan bilik 409..
stelah beberapa jam tgggu!!!
dalam kepedihan hati!!

clementine said...

kte sombong sbb kte x nak bias??
igt x sape ckp ni??hahahaha

violet89 said...

hahaha..
of coz..ingat..
dr che norlia!!!hehe..
my dear inspiration..

nn said...

asal auku xigt ape dr.norliah ckp? ahha. btw, sape yg buat citer kte smgt assabiyah uh mg ngde2. die yg xnk dkt ngn kte. aku ade je mbe dr fssk, fst, kejut, fep. pentol laa diowg ni.