Bahan-Bahan
- 1 paket agar-agar yang sederhana
- 1 tin susu cair
- 1 tin laici (diasingkan buah dan air. air simpan )
- 15 -18 cawan air (sukat pakai mug )
- gula 500 gram
- tepung kastard 4-5 sudu
Cara-Cara
- masak 1 paket agar-agar dan air sehingga larut
- campurkan gula dan tunggu sehingga ia melarut sebati
- blender tepung kastard dan susu cair
- kemudian, apabila gula dah larut sepenuhnya masukkan hasil blender tadi
- kacau dalam 10 minit
- sejukkan dan tunggu sehingga puding nampak agak-agak macam jeli or keras sikit
- letakkan air laici , ke dalam puding supaya nampak lebih juicy
- buah laici boleh di tabur di atas puding, seeloknya dipotong kecil :)
Noted
- kalau mahu puding lebih keras dan tak suka soft2 , lebihkan tepung kastard
Hurm, esok dah khamis. Makk aihh, cepatnya masa berlalu. How i wish to pause the time. Mr Time, tolong jalan slow-slow boleh? Mr UKM, kalau i tak nak balik boleh ? masih banyak agenda belum terlaksana. next mission bubur nasi on dis friday. kalaulah UKM neh sebelah rumah, hari-hari balik sebab nak makan masakan dari rumah .seriously tak tipu :)
No comments:
Post a Comment