kaki stalk :)

Monday, April 26, 2010

Tort seems ...

 
sekarang mood untuk last paper iaitu tort, sampaikan karikatur pun pasal tort. Picture diatas ala-ala nak tunjuk yang bahawa employer boleh avoid from vicarous liability from the tortious act done by the employee. Dalam banyak2 paper, inilah paper yang boleh buat seram sejuk dan sampaikan demam sebab risau yang teramat sangat. kalu sem lepas gap 1 minggu siap boleh tengok drama boy over flowers yang 20 puluh lebih episod dan study 2 hari sebelum paper family law. Tapi untuk sem ini, walaupun gap 1 minggu,dan oleh sebab ketakutan yang teramat, bacalah sikit sikit tort. Bak kata orang sikit-skit lama jadi bukit. InshAllah walaupun pada hakikatnya sangatlah malas dan mood untuk final dah hilang.

currently sangat jatuh hati pada lagu nota cinta by saujana.
rasa sangat menyentuh hati:

Andainya dapatku menulis
Nota-nota cinta buat diri-Nya
Ingin ku titipkan bersama
Semua kuntuman bunga
Yang indah berseri
Ku sembur haruman mewangi
Bersama kata-kata puji
Sedang Dia tahu kasih dan cintanya aku
Menjalin ikatan menuju ke Syurga
Cintaku kepada Dia
Rinduku hanya pada-Nya
Kasihku tulus buat-Nya
Setiaku balas kasih-Nya
Kasihku kasih yang setia
Pada yang punya
Dambaku pada Yang Esa
Pujian hanya buat-nya
Akurku kebesaran-Nya
Teragung Maha Suci-Nya
Taatku hamba yang hina
Pada Pencipta
Kiranya aku hilang arah
Jalan hidupku berubah punah
Namun kasih-Nya tak pernah akan musnah
Belas rahmat-Nya terus mencurah-curah
Nur Hidayah-Nya semakin cerah

inspirasi dari lagu inilah terhasilnya cerpen untuk nota cinta.



p/s: let's grab the chance to struggle for tort or else u'll regret it later ^^

1 comment:

NHIDAYAT said...

nas, dayat tuka blog dah http://ilovefullcreammilk.blogspot.com/